Det vrimler med hornfisk!!!!!

Ckonge hornfisk

Maj måned har indtil nu stået i Hornfiskens tegn, over hele linjen. Jeg fangede de første hornfisk den 29. april og har indtil dato fanget i alt 59 næbdyr på mine kystturer, med den største på lige over 75 centimeter. Jeg har, på mine til dato fem fisketure i maj, fisket på alle tider af døgnet også midt nat. Jeg har endvidere fisket i alt fra regn og rusk til høj solskin i stille vejr. Konklusionen er, at der er ”musikål” på jagt under alle forhold.

Hornfiskene er fanget primært på en danskproduceret tobiswobler i farven grøn/hvid. En danskproduceret  kystwobler, håndlavet af Steen Karlsen er i modsætning til mange konventionelle woblere et lille stykke unika brugskunst enhver lystfisker bør unde sig selv. Herudover har jeg afprøvet ABUs nye kystwobler kaldet MO Coast. En wobler, der går højt i vandet, kaster formidabelt og har en meget levende gang både under indspinning og ved spinstop, hvor den “zik-zakker” mod bunden – den kan fange Havørred!

Under mit fiskeri fisker jeg med releasetakler(se evt. Link), hvor krogene består af trekroge i størrelse 12 og opefter afhængig af agnstørrelse. En teknik, der bevirker at krogene er i stand til at penetrere hornfiskenes næb og samtidig kan kroge en havørred i alle størrelser, såfremt en sådan skulle komme forbi. Et lille minus ved brugen af små og skarpe kroge er, at jeg oplever adskillige fejlkrogede hornfisk.

I mellem de til tider utrolige mængder af hugvillige, og fisket på let spinnegrej, hårdt fightende hornfisk, hvor den primære del, er taget på samme fisketur på den skønne ø Anholt midt ude i Kattegat, har jeg været i kontakt med to havørreder lige over målet. Begge havørreder er ligesom hovedparten af hornfiskene nænsomt udsat, i håb om et gensyn ude i fremtiden.

For de lystfiskere, der elsker at fange noget, kan jeg på det kraftigste opfordre til at få pakket fisketasken, da der er masser af gang i den på kysten for øjeblikket.

//Christian Konge

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.