Blank havørred fra Næsby Dale

Næsby daleDen 16/2 var mine to fiskekammerater og jeg en tur i Himmerland. Vi startede i Lendrup, men kunne hurtigt konstatere at vandstanden var for lav. Vi kørte derefter til Rønbjerg og gennemfiskede de to spidser, men fisk hverken så eller mærkede vi. Herefter kørte vi til Nakken I Ertebølle og fiskede den igennem – igen uden held. På hjemvejen til Thisted tog vi lige et par timer ved mit absolut bedste hotspot i fjorden, Næsby Dale. Vi fiskede hele stykket på vej til Lendrup og midt på stykket kom hugget. Efter en god fight med et langt udløb kunne jeg lande en fuldfed og stålblank havørred på 58 cm. Havørreden blev fristet af fluen Brenda i str. 4. Kan lige tilføje, at mavesækken var fuld af rejer og børsteorm!

Kan i øvrigt fortælle, at hvis man har lyst til at prøve kræfter med multer med fluestang i sensommeren er Næsby Dale et rigtig godt sted!! På vindstille dage med høj solskin går de i store stimer tæt på land og spiser på de store sten mellem blæretanget. Så er det på med små fluer i fluo. grøn, gerne bundet på helt små trekroge – de kroger multerne bedre. Kast et godt stykke foran fisken og lad fluen synke og strip ind i små ryk. Det kan de ikke stå for. De giver en voldsom og intens fight!!!

// Jeppe Grynderup

Facebook
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.