Fish Gourmet 2022

Ristet rugbrød med koldrøget laks og peberrodscreme til 4 personer

Ingredienser:

Peberrodscreme
1 dl skyr eller kvark naturel
1 spsk mayonnaise, fedtreduceret
1-3 tsk revet peberrod
salt og peber

Koldrøget laks
100 g laks i skiver

Tilbehør
4 skiver fuldkornsrugbrød (200 g)
1 bundt dild

Sådan gør du:

Rugbrødet
Skær rugbrødet over på tværs. Læg skiverne på bagepapir på en bageplade. Pensl stykkerne godt med rapsolie og drys groft salt på. Rist brødskiverne i ovnen i 10 minutter ved 220 grader. Mærk om de er sprøde – måske skal de have et par minutter mere.  Afkøl brødet.

Peberrodscreme
Rør skyr med mayonnaise og friskrevet peberrod. Smag cremen til med salt, peber, citronsaft og evt. mere peberrod.

Røget laks
Skær laksen i 8 eller 16 stykker og rul den sammen.

Anretning
Top brødet med peberrodscreme og anret laksen ovenpå. Pynt med dild og krydr med salt og peber.

Paneret rødspættefilet med spidskålsalat

Ingredienser

Rødspættefileter
Smør og olie
Rugmel
Æg eller mælk

Spidskålsalat
Spidskål
Ærter
Dild
Forårsløg
Selleri
Slikærter
Grønne asparges
Eddike
Hellemans Mayo
Salt
Peber Honning eller sirup
Karse
Gulerod i strimler
Citron

Ristet rugbrød med koldrøget laks og limecreme til 6 personer

Koldrøget laks 100 gr.
Skær lakseskiverne i 12 stykker og rul sammen.

Rugbrød 6 skiver
Skær rugbrødet over på tværs til i alt 12 stk. Læg skiverne på bagepapir på en bageplade. Pensl stykkerne godt med rapsolie og drys groft salt på. Rist brødskiverne i ovnen i 10 minutter ved 220 grader. Mærk om de er sprøde – måske skal de have et par minutter mere.  Afkøl brødet.

Limecreme
100 gr. cremefraiche eller kvark
Cremefraiche 2 spsk.
Dijonsennep 1 tsk.
Fintrevet limeskal ¼ tsk.
Friskpresset limesaft 1 spsk.
Groft salt 1/8 tsk.
Rør kvark eller cremefraiche og de øvrige ingredienser sammen og smag til.

Røget laks 100 gr.
Skær lakseskiverne i 12 stykker og rul sammen.

Anretning
Top brødet med limecreme og anret laksen ovenpå.
Pynt med fintklippet purløg og rødbedeblade.