Fish Gourmet 2015

Skindstegt havørred med gulerodssalat
4. pers.

1 havørred ca. 1-1,5 kg

2 – 3 gulerødder afhængig af størrelse

6 mellemstore bintje kartofler

margarine til stegning og opbagning af sovs

1 citron

¼ dl lagereddike

2 – 3 spsk. sukker

citronpeber

lidt fløde

Rens ørreden og skrab alle skæl af. Filetér fisken og fjern de små nerveben med en pincet, læg fileterne på skindsiden og salt let i ca. ½time.

Kog hoved, ben og finner i letsaltet vand – ikke for meget vand, da suppen ellers bliver for tynd. Må ikke koge i over 20 min.

Skrub kartoflerne og skær dem i halvdele på langs. Lægges på bagepapir i bradepande, smøres med olie og drysses med salt. Bages i ovnen ved 200° i ca. 45 min.

Skær fisken i passende stykker og vend dem i mel. Steg fisken i ¼ min. på kødsiden, vendes og steges færdig på skindsiden. Drys med citronpeber.

Lav en opbagt sovs af margarine, mel og fiskesuppe, tilsæt lidt fløde, smages til med citronsaft efter smag, måske lidt salt.

Gulerodssalat

Skræl og riv gulerødderne fint, tilsæt eddike og sukker. Vendes rundt nogle gange med mellemrum

Velbekomme